Viikko sitten käytiin Kiteellä match showssa aivan upein tuloksin - PUN1 ja BIS1! Olin revetä hämmästyksestä ja tyytyväisyydestä, mun pieni rotannaamani. Ensin parinamme oli newfoundlandinkoira, joka käyttäytyi todella hienosti (ja myöhemmin ilmeisesti sijoittuikin sinisten kolmanneksi tai jotain sellaista), mutta voitimme sen silti saaden punaisen nauhan. Punaisten isossa kehässä Nuga toimi vielä hienommin, seisoi kuin tatti pitäen kontaktia koko ajan. Tästä tuomari tykkäsi ja sijoitti meidät ykkösiksi. Siitä voitimme sitten paljon nameja yms. pientä. Ja lopuksi se best in show -kehä, voi luoja, siinäkin ykkösiksi. Voitettiin (kolmas, heh...) kong-lelu, lisää makupaloja, karkkia, 15 kg Jahti & Vahti -säkki sun muuta sellaista.

Viime torstaina, siis 15.5., oltiin sitten Joensuussa tokokokeessa. Taas sama juttu kuin viimeksi, lössöilyä... Tuomarina oli Mauri Pehkonen, oikein mukava tyyppi. Tuloksena 129 p., eli täten kolmostulos. Sijoituttiin 6./11.

Luoksepäästävyys: 9, nousi seisomaan.
Paikallamakuu: 0 - tästä olen todella, todella järkyttynyt ja pettynyt. Nuga ei ole koskaan tehnyt mitään tällaista. Tosin, itse sähläsin alussa, kun en sanonut "paikka"-käskyä tai muuta vastaavaa (kuten en yleensäkään), mutta muut sanoivat ja häkellyin, joka tietysti säteili koiraan epävarmuutena. Ja kun sitten kävi niin, että viereltä kaksi kultaistanoutajaa riensi hetken kuluttua leikkimään, N säntää perässä. Koko ajan se vilkuili mua ja tiesi tehneensä väärin. Mutta kun ei, niin ei.
Seuraaminen kytkettynä: 6, sitä samaa kuin viimeksikin.
Seuraaminen taluttimetta: 6, sitä samaa kuin viimeksikin.
Liikkeestä maahanmeno: 8, hieman hidas ja seuraaminen vajaata.
Luoksetulo: 9, vähän hidas laukka ja vino perusasento.
Liikkeestä seisominen: 9, seuraaminen vajaata.
Estehyppy: 8, ei mennyt istumaan ekalla käskyllä.
Kokonaisvaikutus: 7, hidasta yms.

Että paremminkin olisi voinut taas mennä. No, ei voi mitään, kyllä me vielä se ykkönen saadaan...

Mira ja lössö-Nuga