Käytiin treenailemassa hiukan agiliitoa, käytössä oli tällä kertaa kolme hyppyestettä, pujottelu sekä rengas. On taas pitkä aika viime harjoituskerrasta ja huomasin itselläni typeriä ohjausvirheitä. Keppejä piti muistutella paljon koiran mieleen ja näytin käsimerkillä apuja - olin epäselkeä. Pari kertaa ohjasin koko radan epäkäytännöllisesti väärältä puolelta. Toistelin käskyjä kummallisesti piipittäen. Taas loppua kohti alkoi kaikki sujumaan paremmin, johon olen erinomaisen tyytyväinen. Ymmärrän sentään virheeni ja yritän ottaa niistä opiksi! Koira taas on luonnonlahjakkuus. Nopeasti se muisti "kep, kep, kep"-käskyn ja pujottelu alkoi sujua oikein mallikkaasti. Renkaassa ei ollut mitään ongelmia, hypyissä pari kertaa tiukissa mutkissa se koukkasi siivekkeiden yli, mutta sekin korjaantui muuttamalla omaa ohjaustani selvemmäksi. Otin yksittäisten esteiden lisäksi myös lyhyitä ratapätkiä (pidempiä ei mun tämänhetkisellä estevalikoimalla saa aikaan, enemmän esteitä on kuitenkin tulossa!), joista tein piirrustuksetkin selvennykseksi. Lämmittelynä Nuga juoksenteli hetken vapaana kahden toisen koiran kanssa, lihasten jäähdyttelyksi sitten käytiin kävelemässä rauhallista vauhtia pieni lenkki.

1366849.jpg

Ihan ensimmäisenä useamman esteen yhdistelmänä otettiin muutaman kerran tätä selkeää ja yksinkertaista pätkää, joka sujui täysin moitteettomasti. Jätin koiran luonnollisesti ykköshypyn taakse ja kävelin itse kepeille huutaen koiran siitä mukaan. Nelosesteen takana oli valitettavasti hyvin liukasta jäätynyttä loskaa, enkä uskaltanut ottaa "loppuspurttia", ettei Nuga katkoisi jalkojaan hypätessään vauhdilla sinne.

1366864.jpg

Seuraavaksi harjoiteltiin sitten tällaista. Pätkä meni oikein hyvin, muutamia sähläyksiä tosin tuli jossain vaiheessa. Tätä rataa otettiin myöskin muutamia kertoja. Nuga jäi renkaan taakse, kävelin itse kepeille ja huusin koiran mukaan. Treenattiin samantyylistä kuviota myös niin, että kolmospujottelun jälkeen työnsin koiran ratapohjapiirroksessa vitosesteeksi merkitylle hypylle, tein välistävedon, ohjasin neloselle ja siitä sitten taas kepit, hyppy ja rengas. Kolmantena variaatona siirsin renkaan nelos- ja vitoshyppyjen taakse, jolloin se oli numero viisi ja piirrustuksen alempi hyppy kutonen ja niin edelleen.

Kokonaisuudessaan ihan kiva ja melko onnistunut harjoitus. Omassa ohjauksessa on vielä parantamista (mutta eihän kukaan ole huipputaitava syntyessään, eihän?!), koira kyllä toimii ihan hienosti.

Terkuin Mira ja agiporo Nuga.