Harjoiteltiin tuossa erilaisia hyppykuvioita ohjausharjoituksina, koira oli oikein hyvässä vireessä. Palkkana toimi tennispallo ja makkara, palloa tosin käytin vain eteenlähetyksessä. Nuga oli sinnikäs ja yritteliäs, eikä lannistunut epäonnistumisista, hienoa. Se ei yllätyksekseni (ja ilokseni!) paineistunut lainkaan jääkiekkokaukalolta kuuluvasta paukkeesta, vaan keskittyi agilityyn ja minuun täysin rinnoin.

1260707.jpg

Ensin otettiin tällaista, hyvin helpon näköistä rataa: neljän hypyn suoraa. Tätä suorittamalla nostatin Nugan viettejä ja intoa, juostiin tätä muutamia kertoja edestakaisin mahdollisimman lujaa. Sitten siirryttiin kunnon harjoitteluun, eteenlähettämistä treenattiin ekana. Ensin juoksin koiran kanssa kolme estettä ja koiran lähetys eteen. Sitten vaikeutettiin, yhdessä kaksi estettä ja koira eteen kahden hypyn yli. Ja niin edelleen, kunnes oltiin siinä pisteessä, että koira hyppäsi käskystä kaikkien neljän esteen yli kun minä seisoin suoran toisessa päässä. Tämä harjoitus meni kyllä todella erinomaisesti!

1260723.jpg

Hieman vaikeampi rata, piirroksesta katsottuna vasemmalta oikealle kaksi hyppyä, tiukka käännös "alaspäin" (radalla oikealle) ja sieltä ulkokautta kaarto oikealla puolella reunimmaisena olevalle esteelle ja kolmen hypyn suora takaisin lähtöön ja samalla maaliin. Tämäkin harjoitus meni hyvin.

1260748.jpg

Eli oikealta vasemmalle, ensin hyppy, tiukka käännös vasempaan, hyppy,  takaisin "neliön sisälle" ja  hyppy, siitä sitten hyppy vasemmalle. Tässä vaikeuksia tuotti toinen este, johon itse ohjasin koiran epäselvästi (käsi näytti toiseen suuntaan kuin muu kroppa), mutta kun korjasin tämän niin hienosti meni.

Tällaista pientä agiliitelyä meillä tänään, olen ihan tyytyväinen.

Terkuin Mira ja Nugaporonen