Tänään kotiuduttiin siis SKL:n tokovalmennusviikonlopulta. Itse kurssihan tosin loppui jo eilen, mutta matkasin sieltä koiran kanssa vielä isovanhemmilleni ja sitten vasta kotiin. Oli todella antoisa reissu ja sain hyviä vinkkejä kouluttajilta!

Luoksepäästävyys ja paikallamakuu sujuivat aivan upeasti, kympit molemmista. Sunnuntain paikallamakuutreenissä, jossa oli viisi koirakkoa, Nuga makasi upeasti kouluttajan järjestämistä häiriöistä sekä rivistä nousseista ja haukkuvista koirista huolimatta. Hurjan hienoa, tähän olen todella tyytyväinen!

Seuraamiseen on nyt kehittynyt uusi ongelma - edistäminen. Uskon sen kuitenkin olevan helpompi korjata kuin jätättämisen, jonka kanssa kauan painittiin. Kemppaisen Heleltä ja Tuikkasen Marjatalta saatiin tähän kuitenkin neuvoja, kevyellä hihnapakotteella ja imuttamisella nyt varmaankin lähdetään tätä työstämään. Vasemmalle kaartamistakin tehdään, eiköhän se näin ennen loppukuussa olevia kisoja saada kuntoon. Kontakti on kuitenkin hyvä

Jäävät liikkeet ok, maahanmenon nopeutta voidaan hioa. Liikkeestä seisominen aivan täydellinen, Nuga jämähtää kuin seinään. Seuraamisosuus jos saadaan korjattua, niin kymppiin on hyvät mahdollisuudet. Samoin luoksetulossa, pilalle voi oikeastaan mennä ainoastaan vino perusasento, mutta siitäkään nyt ei lähde kuin puolikas piste.. vaikka eihän sitä koskaan tiedä miten oma jännitykseni koetilanteessa vaikuttaakaan ja saa koiran sähläämään. Hyppyyn tarvitaan varmuutta, mutta hyvä.

Näillä mennään - kovasti me sitä ykköstulosta kaivataan sieltä Kouvolasta, mutta saa nyt nähdä.

Terkuin Mira ja Nuga