On taas jäänyt vähäsen päivittelemättä tämäkin blogi. Nugan juoksut tosiaan loppuivat (ihanaa!) ja vähän kaikenlaista on otettu, tosin yleisiin treeneihin ei olla menty vieläkään, mutta ensi keskiviikkona nähtävästi Tolosenmäkeen Kekapan tottiksiin. Mä nyt jokatapauksessa vähän kerron mitä on tehty.

1439086.jpg

Koiratanssipuoli on mennyt upeasti. Kaikki erilaiset pyörimiset, siksakkailut ja hyppimiset sujuvat tasaisen hienosti, samoin sitten nämä kaikki 
perustokoliikkeet, joita usein koiratanssissakin näkee. Uutena juttuna on treenattu ryömimistä, joka sujuu aivan loistavasti, kun ottaa huomioon, että sitä ei ole harjoiteltu juuri lainkaan. Käsimerkin avulla N ryömii jo monia metrejä!

Toko sitten.. hienoa! Kaikki alokkaan liikkeet sujuvat lähes moitteettomasti, seuraamisessa nyt tosin on edelleen parantamisen varaa, vaikka se onkin jo muuttunut parempaan suuntaan - iloisemmaksi ja "nopeammaksi". Mun täytyy kiinnittää huomiota, etten koko ajan tuijota koiraa painostavasti. Kaukokäskyissä aletaan harjoitella VOI:n mallia, eli seisominen otetaan mukaan. M-S-M on ok, mutta jos siihen lisätään vielä istumista, koira liikkuu. Tätä harjoitellaan siis lyhyellä välimatkalla.

Palveluskoiratottiksen saralla on treenattu jääviä, sekä eteenmenoa lelupalkalla. Musta tuntuu, että siihen pitää vaihtaa nami, voisi toimia Nugalla paremmin. Sitä kokeillaan ensi kerralla.

1439068.jpg

Jälkeäkin otettiin tänään aika lyhyt, noin kolmenkymmenen metrin pätkä, aika alussa kuitenkin ollaan oman saamattomuuteni vuoksi. Ylhäällä on havainnollistava (mittasuhteiltaan kenties jonkin verran heittelehtivä) kuva, nuolet näyttävät siis tietysti ihan vain jäljestyssuuntaa. Kulmassa oli makkaraa, mutta silti siinä oli hieman pyörimistä, oikea suunta kuitenkin löytyi. Laitoin myös alkuun ja loppuun leikkelettä. Nuga jäljesti ihan hienosti, joskin hieman turhan hätäisesti.

Näihin sanoihin mä taidan tämän nyt päättää...

Terkuin Mira ja Nuga